Pytanie:
Zgodnie z art. 30 ust. 2 ustawy Pzp w przypadku gdy zamawiający planuje dostawy, wartością zamówienia jest łączna wartość podobnych dostaw. Zamawiający jest jednostką prowadzącą sanatoria uzdrowiskowe i musi zagwarantować żywność kuracjuszom. Potrzebuje zatem zrealizować dostawy mięsa, świeżych warzyw i owoców, jaj, artykułów spożywczych takich jak np. przyprawy, konserwy, makarony itp., mrożonki, pieczywo. Czy mając na uwadze art. 30 ust. 2 ustawy Pzp, należy oszacować wartość zamówienia dla całego  powyższego asortymentu? Czy może wolno dokonać podziału w następujący sposób:
1)     jaja,
2)     mrożonki,
3)     warzywa i owoce,
4)     mięso i wędliny,
5)     wyroby spożywcze sypkie tj. mąka, ryż, cukier, przyprawy,
6)     pieczywo?