Szacowanie dostaw artykułów spożywczych w nowej ustawie Pzp

Dodano: 10.06.2021
Pytanie:

Zgodnie z art. 30 ust. 2 ustawy Pzp w przypadku gdy zamawiający planuje dostawy, wartością zamówienia jest łączna wartość podobnych dostaw. Zamawiający jest jednostką prowadzącą sanatoria uzdrowiskowe i musi zagwarantować żywność kuracjuszom. Potrzebuje zatem zrealizować dostawy mięsa, świeżych warzyw i owoców, jaj, artykułów spożywczych takich jak np. przyprawy, konserwy, makarony itp., mrożonki, pieczywo. Czy mając na uwadze art. 30 ust. 2 ustawy Pzp, należy oszacować wartość zamówienia dla całego  powyższego asortymentu? Czy może wolno dokonać podziału w następujący sposób:

1)     jaja,

2)     mrożonki,

3)     warzywa i owoce,

4)     mięso i wędliny,

5)     wyroby spożywcze sypkie tj. mąka, ryż, cukier, przyprawy,

6)     pieczywo?

Pozostało jeszcze 79% treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Nie jesteś jeszcze użytkownikiem Portalu?

Zamów już teraz pełny dostęp do portalu i korzystaj z:

  • 4 519 fachowych porad prawnych
  • możliwości zadawania 3 własnych pytań w miesiącu
  • codziennie aktualizowanej bazy ponad 650 000 przetargów
  • nielimitowanej możliwości ustawienia alertów i powiadomień o nowych przetargach
  • ponad 200 wzorów dokumentów
  • 22 szkoleń wideo na tematy związane z Pzp
  • wyroków KIO oraz słownika kodów CPV

Zamów dostęp

Masz dostęp do portalu?

Zaloguj się.

Adres e-mail:

Hasło

Nie pamiętam hasła
Justyna Rek-Pawłowska

Justyna Rek-Pawłowska

Prawnik z wieloletnim doświadczeniem w stosowaniu prawa zamówień publicznych, w tym jako pracownik działu prawnego dużej spółki budowlanej reprezentujący spółkę przed KIO, sporządzający opinie prawne...