Warunki korekty oferty pod kątem zaproponowanych wag i ilości produktów

Dodano: 03.04.2020
Pytanie:

Prowadzę przetarg nieograniczony na dostawę nabiału o wartości poniżej progu unijnego. W formularzu cenowym w jednej z pozycji wymagaliśmy dostawy jogurtu naturalnego w op. 300−500 g w ilości 400 kg. Wykonawca zaproponował cenę 1,35 zł. Wezwany do wyjaśnienia stwierdził, że jest to cena za 400 g nie za 1 kg (przyznał, że mylnie wpisał wartość). Teraz sugeruje, by zamawiający przeliczył cenę jednostkową 1,35 zł z 400 g na 1 kg tj. 3,37 zł/kg. Wartość procentowa tej pozycji, do całego zamówienia wycenionego przez zamawiającego wynosi: 0,7%. Czy zamawiający może w ten sposób poprawić omyłkę?

Pozostało jeszcze 81% treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Nie jesteś jeszcze użytkownikiem Portalu?

Zamów już teraz pełny dostęp do portalu i korzystaj z:

  • 4 519 fachowych porad prawnych
  • możliwości zadawania 3 własnych pytań w miesiącu
  • codziennie aktualizowanej bazy ponad 650 000 przetargów
  • nielimitowanej możliwości ustawienia alertów i powiadomień o nowych przetargach
  • ponad 200 wzorów dokumentów
  • 22 szkoleń wideo na tematy związane z Pzp
  • wyroków KIO oraz słownika kodów CPV

Zamów dostęp

Masz dostęp do portalu?

Zaloguj się.

Adres e-mail:

Hasło

Nie pamiętam hasła
Krzysztof Hodt

Krzysztof Hodt

praktyk z wieloletnim doświadczeniem w stosowaniu Prawa zamówień publicznych, aktualnie specjalista w wydziale zamówień publicznych jednej z największych instytucji zamawiających w Polsce