Zamówienia GOPS na wydawanie posiłków różnymi sposobami – rady dotyczące szacowania

Dodano: 02.07.2019
Pytanie:

Reprezentujemy GOPS i chcemy przeprowadzić dwa postępowania:

1)      na przygotowanie i wydawanie posiłków jednodaniowych tj.: tzw. dożywianie na miejscu (wybieramy wykonawcę wraz z lokalem, do którego będą mogły chodzić dzieci, młodzież i osoby starsze),

2)      na przygotowanie i dowiezienie posiłków jednodaniowych do szkół.

Obydwie procedury będą realizowane w tym samym czasie tj.: w okresie obowiązywania umowy od września do czerwca. Moim zdaniem należy łącznie oszacować wartości zamówień. Czy mam rację? W ubiegłym roku cena za jeden obiad w podpisanej umowie wynosiła 9 zł netto. Czy w nadchodzącym postępowaniu możemy oszacować zamówienie, dokonując wyliczeń: 9 zł za obiad x liczba dni x liczba osób, które będą objęte wsparciem?

Pozostało jeszcze 90% treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Nie jesteś jeszcze użytkownikiem Portalu?

Zamów już teraz pełny dostęp do portalu i korzystaj z:

  • 4 519 fachowych porad prawnych
  • możliwości zadawania 3 własnych pytań w miesiącu
  • codziennie aktualizowanej bazy ponad 650 000 przetargów
  • nielimitowanej możliwości ustawienia alertów i powiadomień o nowych przetargach
  • ponad 200 wzorów dokumentów
  • 22 szkoleń wideo na tematy związane z Pzp
  • wyroków KIO oraz słownika kodów CPV

Zamów dostęp

Masz dostęp do portalu?

Zaloguj się.

Adres e-mail:

Hasło

Nie pamiętam hasła
Katarzyna Bełdowska

Katarzyna Bełdowska

ekspert z zakresu zamówień publicznych, wieloletni praktyk działający zarówno po stronie zamawiających jak i wykonawców, autor licznych profesjonalnych publikacji z dziedziny zamówień publicznych, w...