W przypadku standardowej usługi przygotowywania i podawania posiłków można zastosować cenę jako jedyne kryterium oceny ofert

Dodano: 08.07.2015
Pytanie:

Czy można w przetargu nieograniczonym zastosować kryterium cena 100% dla usług noclegowych dla podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej ? Dodam, że są to usługi noclegowe opisane w siwz, gdzie podany jest wymóg posiadania ilości miejsc noclegowych wraz z minimalnym wyposażeniem (dostęp do łazienki i wc, szafka, łóżko, posiłki itp. bez specjalnych wymagań). Ponadto czy można w przetargu nieograniczonym zastosować kryterium cena 100% dla usług przygotowania i wydawania gorących posiłków dla podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej ? Są to posiłki opisane w siwz, gdzie podana jest wymagana kaloryczność, waga oraz jakie potrawy mają występować w ciągu 1 tygodnia?

Pozostało jeszcze 82% treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Nie jesteś jeszcze użytkownikiem Portalu?

Zamów już teraz pełny dostęp do portalu i korzystaj z:

  • 4 519 fachowych porad prawnych
  • możliwości zadawania 3 własnych pytań w miesiącu
  • codziennie aktualizowanej bazy ponad 650 000 przetargów
  • nielimitowanej możliwości ustawienia alertów i powiadomień o nowych przetargach
  • ponad 200 wzorów dokumentów
  • 22 szkoleń wideo na tematy związane z Pzp
  • wyroków KIO oraz słownika kodów CPV

Zamów dostęp

Masz dostęp do portalu?

Zaloguj się.

Adres e-mail:

Hasło

Nie pamiętam hasła
Andrzela Gawrońska-Baran

Andrzela Gawrońska-Baran

radca prawny, doktor nauk prawnych. W ramach praktyki zawodowej prowadzi AGB Kancelarię Radcy Prawnego. Absolwentka Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie oraz...